Friday 1 January 2016

Katsaus menneeseen vuoteen ja suunnitelmia vuodelle 2016

Joululoma toi mukavan tauon levätä ja miettiä mennyttä vuotta 2015. Joululomalla oli aikaa tehdä lenkkejä valoisan aikana lähiympäristöön. Kävimme Ruissalossa ja Raisiossa meren äärellä lenkkeilemässä. Ajatukset kävivät jo myös tulevassa vuodessa.
Talvi on ollut lämmin, mutta pikkuhiljaa pakkaset alkavat myös täällä Lounais-Suomessa.

Aurinko on käynyt taivaalla monena päivänä. Mahtavia ilmoja ottaa kuvia välillä jostain muustakin, kuin koirista. Ruissalossa on kyllä kaunista ja meri on vaan niin ihana elementti.

Joulun kuvia tuli myös otettua meidän laumasta.
Joulun vietimme rauhallisesti kotona. Kävimme joulurauhan julistuksessa ja hautausmaalla. Sen jälkeen laitoimme kotona lahjat kuusen alle. Siinä sitä riittikin vahtimista, kun meidän Tellu olisi halunnut niitä käydä sieltä hakemassa. Tellu täytti joulukuussa 13 vuotta. Toivottavasti saisimme pitää hänet vielä muutaman hetken. Sydän lääkitykset on laitettu kohdilleen ja nesteenpoistoa lisätty. Hyvin jaksaa lenkkeillä lauman mukana. Yleiskunto on nyt todella hyvä.

Herkkuja löytyi paketeista yllinkyllin.


Ona ja Tellu <3

Mitä se vuosi 2015 toi meidän koirille?
Aarteesta " leivottiin" Suomen muotovalio, Eestin muotovalio, Latvian muotovalio. Aarre sai myös muutaman tittelin. Tallinna Voittaja ,BalTer Voittaja ja Riika Voittaja. ( edelleen odottelen postia Latviasta)


Aarteesta saatiin myös Kansainvälinen muotovalio. FCI on luvannut vahvistella cacibeja tammikuun puolessavälissä eli C.I.B titteli odottaa vahvistusta

Aadasta saatiin Suomen muotovalio ja Eestin muotovalio. Tittelit jäi saamatta, kun on ollut pn 2 . Suomen cacibit on kasassa, mutta puuttuu ne ulkomaan cacibit  että saadaan hänestäkin kansainvälinen muotovalio.

Vuosi tulee täyteen Onan B- pentueella 4.1.2016 
Toivottavasti nähdään silloin kaikki 1- vee täyttävät junnut.

Tellu meidän 13 vee ihanuus. Kuulo on mennyt, mutta siitäkin löydän positiivisen puolen. Uuden Vuoden paukuttelut eivät enään haittaa Tellua. Paukuttelu oli meinaan Tellulle todella kamala asia. Tärinää, läähätystä ja panikointia riitti uutena vuotena, yleensä pakenimme pois kaupungista rauhalliseen saaristoon. 


Kuva Jonna Markkanen
Tässä poseera meidän Aarteen ensimmäisestä pentueesta oleva Juno. Itse käytän nimeä Aarre Jr. Hienosti oli pärjännyt ensimmäisessä Match Showssa. Oli ollut punaisten pentujen Rop ja Bis 1. Meillä on puolikas osuus Junosta ja tulen varmaankin käyttämään sitä joskus jalostukseen.

Kuva Tiina Jaakkola
Tässä poseeraa Bertta trimmauksen jälkeen. Tarkoitus on käyttää Bertta Turun tammikuun näyttelyssä. Se on Bertan ensimmäinen näyttely juniorina. Saas nähdä kuinka meidän käy.


Muistatte varmaan, kun olen kertonut saaresta nimeltä Keistiö, missä olemme viettäneet 30 vuotta aikaamme. Koirat ovat saaneet juosta metsissä ja päässeet veneilemään. Keistiö oli meillä vuokralla 30 vuotta. Lapset ovat siellä olleet vauvasta alkaen ja meillä on ollut siellä paljon ystäväperheitä.
Nyt se on menneisyyttä ja on aika miettiä jotain muuta tekemistä kesäaikana. Aika aikaa kutakin. Yleensä muutos on hyvästä.


Vuosi vaihtui kotoisissa tunnelmissa. Meillä oli myös Alfa hoidossa eli Aarteen ja Adan veli. Musiikki ja telkkari piti paukkeet vaimeina. Rauhallisesti, koirien ehdoilla otettiin vuosi 2016 vastaan.

Innostuin ottamaan kuvia koirista, kun kävin Tigerissä ostoksilla :)

Alfa poseeraa <3

Uudenvuodenpäivänä kävimme Raisiossa lenkkeilemässä viiden parsonin voimin. Aurinkoa ei näkynyt ja tuuli oli kova. Koirat sai juosta oikein kunnolla heinikossa keskenään.


Vuodelle 2016 on suunnitteilla tehdä pennut Adalla. Olen odottanut niitä juoksuja, mutta ei näy eikä kuulu. Uros asustelee hiukan kauempana, joten katsotaan miten tulee käymään. Varasuunnitelmiakin on tehty hiukan lähempänä asustavalle, mutta aika näyttää miten käy.

Onalle on varattu Helmikuulle sterilisaatio. Saadaan rauhoitettua meidän elämää ja Aarteen myös, kun on vaan yksi narttu kenelle tulee juoksut.

Iloa, terveyttä ja menestystä kaikille vuoteen 2016!




No comments:

Post a Comment